Záhradníctvo
a pestovanie plodín
Čistejší prístup k pestovaniu plodín
a dodávateľského reťazca produktov z farmy
Mnoho plodín sa pestuje v interiéri pomocou pokročilých metód. Antimikrobiálne 405nm svetlo je účinné vo vnútorných pestovateľských miestnostiach a spracovateľských závodoch, kde sa zozbierané produkty pripravujú na distribúciu.
Posvietime si na potraviny, ktoré jeme
Rovnako ako pri výrobe potravín a nápojov, antimikrobiálne 405nm svetlo môže byť začlenené do spôsobov pestovania potravín a plodín, aby sa odstránili mikróby, ktoré môžu poškodiť plodiny.
Nie je žiadnym tajomstvom, že sa mnohokrát stalo, že listová zelenina ako hlávkový šalát a špenát boli kontaminované E. coli a inými mikróbmi, čo viedlo k chorobám prenášaným potravinami a stiahnutiu výrobkov z trhu.
Technológia 405nm svetla má svoje miesto v každom zo štádií: od prevencie kontaminácie pred zberom až po udržiavanie čerstvosti počas skladovania alebo na polici v supermarkete.
Názorné časozberné video: účinky 405nm svetla na plodiny
-
Jedna hŕstka ovocia bola počas 5 dní vystavená obyčajnému bielemu svetlu
-
Druhá hŕstka rovnakého ovocia 405nm svetlu